Home, but I dont want to.

Godmorgon! Klockan är just nu 07.00 i skrivandes stund. Jag har varit vaken minst en timme redan. Utan sommartiden så vaknade jag alltså 04.00. Ligger nu och hör Gustav snarka bredvid mig. Jag klarade bara att hålla mig vaken till 21.00 igår. Min ögon sved och kliade. Sa till Gustav att jag bara skulle "vila ögonen" en liten stund. Men både han och jag vet vad det innebär. 

Jag saknar Thailand något sjukt mycket redan. När jag vaknade imorse trodde jag att jag var i vår hotellrum men insög lika snabbt att jag var hemma. Åh! Saknar mamma och Ola. Saknar ALLT! Allt vi gjorde och känslan av att inte ha några måsten. Måsten blev det redan igår då man var tvungen att sortera post, betala räkningar, handla osv. Idag blir det soffhämtning, ringa om ersättning för vårt bagage då jag och Gustav har en extra försäkring på det ifall det händer, passa Tilde och en massa annat. Vill bara vakna, öppna dörrarna till en solig uteplats som är över 30 grader, sätta sig och dricka kaffe, gå 5 metet till min mamma, ha största bekymmert om vilken strand man ska åka till, chilla, dricka drinkar, umgås och bara ta dagen som den kommer. 
Gud vad jag längtar tills nästa gång!

Fick reda på av reseledaren att dom senaste 3 veckorna, dvs dom veckorna vi var där så hade temperaturen höjt med 5-6 grader. Inte konstigt att vi bara kunde ligga i solen i Max 1 timme om dagen innan man kröp in under parasollet. Extremt varmt och kvavt. Men jag har faktiskt hellre det än denna kylan här hemma. Usch och pi!





Thailand - 28 mars

Nu har vi precis vaknat och ska gå och äta frukost för sista gången här. Tre veckor har gått så himla snabbt. Idag ska vi nog åk till freedom beach igen för att njuta riktigt mycket av Thailand. Jag har så mycket att berätta, så mycket roligt som hänt. 
Snart är det stek-mode on! 

Igår kväll när vi satt och mös på mammas och Olas terrass kollade vi resor tills nästa år. Man hinner inte hem förrens man vill planera nästa. 



Thailand - 26 mars

Hemkomna efter stranden och baguetter från subway ligger fint i magen. Ligger och svalka oss i vårt 18 gradiga hotellrum. 
Idag blev jag bränd av en manet. Fan vad ont det gjorde. Blev röd och det bränner som in i bombens. Har lagt på alovera nu så förhoppningsvis slutar det att bränna snart. Men som sagt så dras alla djur till mig här nere så varför inte slå på och brännas av en manet också. 

Ikväll ska vi äta inne på "Karlsson" i Karon. För er som inte varit där och möjligtvis snart tänker bege er hit till Thailand så är det ett ställe att rekommendera. Rekommenderat även Two Chefs, Oasis och Café opera. Two chefs har den godaste buffén jag någonsin ätit. 
Åh får INTE glömma Pizzaera Hut i Patong. 



Thailand - 25 mars

Igår blev en sen kväll. Var inte i sängen förrens 02.30. Vilket resulterade i en jäkligt trött Malin i morse. Zombie! Kommer knappt ihåg att jag tog mig upp från sängen och bort till frukosten. efter lite sol och läsning i min bok så är jag pigg och alert. Ikväll väntas patong för att äta förmodligen den godaste pizzan jag någonsin ätit. Lovar att visa bild! Kanten på pizzan är fylld med smällt ost. 
Oh, heaven!


 

Thailand - 24 mars

Idag vaknade vi lite tidigare än vanligt. Gick upp och åt frukost. Vilket för mig består av vaniljyoghurt med färsk frukt. Första veckan var jag fast i omelett men nu kommer yoghurt vara stående till hemresan. Vi packade strandväskan (eller läs Gustav packade, vilket han har gjort varje dag) och begav oss till Kata Noi. Där har vi legat tills nu för jag fick huvudvärk och yrsel. Ligger i 17 frasigt hotellrum nu och försöker svalka mig. Dagarna här springer förbi som sagt och snart är det dags för hemfärd. 
Jag och Gustav är eniga om att denna 3 veckors resan kommer vi göra varje år. Fast jag egebtligen vägrar att åka hem så ska det vara väldigt skönt att få sova i sin egen säng och träffa mina fina vänner, lillasyster och lillebror, pappsi, joffi och alla. Tre veckor är ganska långt tid ifrån nära och kära. 

Snart ska vi bege oss ut i poolen och göra bomben. Skvätta på alla soldyrkare som ligger och steker som vänder solsängen efter solen. Kan lika bra ligga på samma ställe hela dagen så får man jämnar bränna. 
Det har jag kommit på! Tjena blixten. 


Thailand - snart daga för hemfärd

Nu är klocka snart 23.00 här nere och jag ligger het själv på hotellrummet. Mamma ligger och sover och är sjuk. Hon har spenderat mestadels av tiden i sängen idag, stackare. Gustav, Ola och Co. är på en bar och ser på fotboll. Så nu har jag hunnit städar undan här i röran. Lagt upp allt vi köpt i soffan. 
Hujeda mig vad mycket! Massa converse, sandaler, kepsar hit och kepsar dit, bikinisar i mängder. Vill nog inte räkna ut hur mycket pengar man lagt. Men egentligen är det inte nycke pengar. 250kr för äkta converse är faktiskt inte fy skam. 
Inte nog med min ensamhet så började det precis åska och blixtra. Om man aäger såhär så är det inte i klass med Sveriges oväder. 
Nänä, här skakar hela hotellrummet och mitt i allt mörker blir det vitt vitt vitt av blixten. Det regnar monster stora regndroppar och gör översvämning på nolltid. Synd att jag är så attans skraj för åskan. Annars hade det varit väldigt mysigt. 
Påtal om regn så när vi låg på stranden här om dagen så sa det bara smack så kom där en regnskur som heter duga. Det var till att samla ihop sina saker pch ställa sig så långt in under parasollet som man bara kunde. Som tur är så är det över lika snabbt som det kom. Men regndropparna här är icke att leka med. 

Fick FaceTimeat med både lillebror och bästis idag. Så otroligt skönt att vi se och prata med dom. Har försökt ringa lillasyster några gånger men på något konstigt sätt så går det inte att kopplas upp till henne. Men om du läser detta lillasyster så vill hag bara hälsa att allt är bra och att storasyster saknar dig. 

Nu ska jag klämma min chipspåse som jag precis köpte och läsa min Mr Grey. Snart har jag läst ut tvåan, kan inte slita mig. Hörde att våren är påväg där hemma? Måtte solen vara framme när vi kommer hem. 
Puss och godnatt!
Ps. Frukosten här nere är såå bra. Vaniljyoghurt med färsk frukt. Mums mums mums!




Thailand - 20 mars

Dagarna bara springer förbi och jag vill att det ska saktas ner. Imorgon har vi "bara" en vecka kvar. Det känns inte som att vi varit här i två veckor redan. Idag har det varit 36 grader i skuggan. Puuh balla bacon! Hot hot hot. 
MEN jag ska inte klaga. Detta är ett paradis!

Just nu fjällar jag och Gustav något enormt. Vi är typ vita på hela ryggen och bröstet. Trist! Men hinner nock få lite färg där innan vi åker hem. 
Igår var vi som sagt på freedom beach. Det var helt fantastiskt! Krit vit sand med turkost vatten och palmer längst stranden. Har fotat en massa bilder på systemkameran som kommer upp när jag kommer hem. 
Nu ska vi bestämma vart det bär av ikväll!


Thailand - 18 mars

Okej vi hade precis en jätte monster stor spindel på vår hotellrum. Om jag öppnar min hand så var den större än min handflata. Det rös i hela min kropp och jag blev helt panikslagen. Fy för! Det var det värsta jag sätt. Som tur är räddar Ola oss. Men han fick verkligen ta i för att döda den lilla rackaren. 
Påtal om djur så fick jag ett myggbett på min näsborre inatt (?). Kom på ett ställe på kroppen där man inte kan eller brukar få ett myggbett så lovar jag att jag har haft ett myggbett där. 
Jädrans meningslösa djur. 
Nu ska jag och Gustav bädda ner oss i sängen och läsa lite. Jag ligger i gustavs famn och läser min bok samtidigt som han läser sin. Sen slutar det med att min bok ligger på hans mage och jag har somnat. 


Thailand - Kata Noi




Idag tog vi på oss promenad skorna och begav oss till Kata Noi. Ligger bara ett sten kasst från Kata beach. Mycket fin strand och mysigt. På torsdag ska vi till freedom beach som är en nästan helt orörd strand. Får hoppas att den är lika fin som vi förväntat oss. Ni ligger vi i sängen och tänkte läsa en stund. Sen blir det att göra sig redo inför kvällen. Idag har vi varit hör halva tiden och det är sån ångest. 

Thailand - 16 mars

Nu sitter vi på vår uteterass och pratar och myser. Idag är det en massa moln på himlen och vi är lite smått sura. Eller en dag molning är ganska skönt med tanke på den otroliga värmen. Så vi tänkte åka in till det stora shoppingcentret i Patong och shoppa lite. 

Igår var vi i patong och festade till det lite. Åt typ sen godaste pizzan jag ätit någonsin. Måste in och äta den igen innan vi åker hem. Efter lite matkoma begav vi oss till Rock City igen. Jag gillar inte rock egentligen men fy vad roligt där är. Live band som spelar och dom spelar förvånadsvärt bra musik som man kan sjunga till. Luftgitarren kom fram ett antal gånger och vi all diggade med. Vid 02.00 fick jag hjärtklappningar så då blev det en tuktuk hem. Eftersom jag har blåsljud på mitt hjärta så får jag jätte ofta hjärtklappningar och mår asdåligt. Väldigt jobbigt och tråkigt nog kommer det när jag dricker alkohol eller när jag tränar. Men efter 30 minuter är det bra igen så när vi kom hem ville vi in igen men nä, vi har ju faktiskt två veckor till. 
Nu ska vi ta oss en massage sen shoppaloss. 

STORT grattis på din födelsedag farmor. Skickar massor med kramar från oss. Hoppas du får en bra dag!




Thailand - 15 mars

Då ligger jag här i sängen nyvaken och ny biten av mygg. Varje natt får jag minst tre myggbett. Vi har varit här i sju dagar nu ...
Jag får panik. Snart skiter jag i detta och sätter mig på ett plan hem. Fan alltså! Jag har lyckats få ett under hakan, på överläppen och då såg det ut som jag hade botox ihjäl, på kinden, på lilltån, på tån bredvid stortån (!), tre i rad på ballen och en på patten. Tänk så börjar alla klia samtidigt. Kan inte ens föreställa mig synen på det. 

Nu har family one lämnat oss för hemfärd mot Sverige och trelleborg. Lotta och hockey blev family one första kvällen vi var ute och åt. Dom delade upp oss i familjer på restaurangen sen har det bara eskalerat. Jag och gurra-bus är family three. Lite små roligt internt skämt som vi har här nere men kommer säkert hålla i sig tills vi kommer hem för dom kommer väl hålla på att dom är nummer ett. 
Ikväll är det full moon här i Thailand. Vem ska ut och festa då om inte jag och min fästman. Ikväll ska vi slå klackarna i taket i patong med Sandra som vi lärt känna som bor här nere (Lottas kompis dotter). Gå på ladyman's barer och pingpong show haha. Nä skoja bara! Ladyman's bar har vi redan avärkat och jag tror inte vi återvänder. Killar som opereras om sig till tjejer och står och dansar på en liten scen. Hua mig!
Gustav fick platsen närmst och med ryggen emot och rätt som det var fick han en köpe-kiss i nacken. Haha jag har aldrig varit med om en person som varit så nervös och rädd i hela sitt liv. Aw mitt lilla hjärta. Men roligt var det!
Nu ska jag väcka gurra-bus så vi kan bege oss ut på vår löparrunda innan det blir för varmt här.

Thailand - 14 mars

Nu ligger vi inne på hotellrummet och svalkar oss. Igår kväll var vi ute och åt på en mysig restaurang här i Kata med Lotta och Hockey. Det är deras sista dag. Super trevlig kväll! Vi vandrade hemåt vid 00.30 och då var det 29 grader ute. Feeling!
Imorse ställde jag och Gustav klockan på 08.00 för att ta en pw. Men vi kom inte så långt innan vi fick andnöd.
Kastade oss i poolen istället och nu ska vi snart ut till poolen igen. Happy hour i poolbaren mellan 16.00-17.00. Observera då att en drink kostar mellan 20-40kr. Dvs två drinkar för det priset. Billigt billigt som thailändarna säger här nere på svenska. 


Då är vi inne på vår femte dag i Thailand.

Godkväll här och godeftermiddag hos er! Idag var det varit kopiöst varmt. Det är nästan så jag fick panik ett tag. Kvittar var jag var så kunde jag knappt andas av den höga luftfuktigheten, solen stekte och vinden var stilla. 
Jag klagar inte! Men fan, det var det sjukaste. Kutade in på hotellrummet och ställde mig med armarn i luften framför airkondition. Thank god!

Nu sitter vi på hotellrummet och myser. Gustav mådde inte alls bra ikväll så vi begav oss hem efter middagen. Nu lite yatzy och min nya favorit cider - Bacardi strewberry. Mums!
Drack förresten denna goda drink vid poolen idag. Det blir många dinkar när man är på semester. Men det funkar för mig!


Tionde mars tjugohundrafjorton

Nyfikna själar som letar sig sig här. Ja var ska jag börja? Vi har det helt underbart här nere. Ligger på stranden, dricker en öl, badar lite, dricker en öl till, myser vis poolen, en drink slinker ner, äter gott för inga pengar alls. 
Med andra ord så njuter vi som bara den!
Ett prisexempel på en "dyr" restaurang där jag och Gustav bjöd mamma och Ola på middag. Två förrätter, fyra huvudrätter, två vatten, tre öl och två mojito. 300:- svenska kronor. 
Insane!

10/3-14 en fin dag för mig och Gustav. En liten surprise för våra vänner. Har varit svårt att hålla det hemligt. Men ännu ett bevis på att vår kärlek till varandra är oändlig. Kvällen spenderade vi på stranden och såg solnedgången med massa mys och god dricka. Släppte iväg en lyckoballong till himlen och till morfar Jan. En helt undebart romantisk kväll My man, i love you. 


 

Thailand dag 2

Sitter just nu i trosor och bh på balkongen och svettas ihjäl. Fy för i bomben vad här är varmt. Jag har legat i skogan konstant hela dagen på stranden och jag är den enda som inte bränt mig. Kul för dom andra när dom fjällar och jag är brun. Jeppjepp! 
Ikväll ska vi ta tuktuk till patong och ta en drink eller två .. eller tre. Drink kostar ungefär 20:-. Klagar inte!


Framme i Thailand

Godeftermiddag får jag väl säga! Eller jag vet inte egentligen vad jag ska säga. Klockan är 17.20 här och enligt svensk tid är klockan 11.20 vilket innebär att vi varit vaken i 28 timmar. Jag är så trött att jag inte vet var jag ska bli av. Helt yr, ögonen fäster inte utan det känns som jag druckit en halv ginflaska. Helt själv! Jag vill bara sova! Men får hålla ut lite till. 32 timmar klarar jag att vara vaken. Heja!
Annars bor vi fint, här är dödligt varm och dödligt mycket mygg (!!!!!)

Du är dum, ful och du gör ont.

Okej nu har jag typ bitit sönder vår toaletthanduk. Jag fick för mig att epilera "den nedre regionen" kanske för mycket information men jag måste dela med mig av mig smärta. 
ALDRIG mer! Helvete heller. 
Jag grät, jag svettades och jag vill ta epilator-helvetet och kasta rakt i väggen. 
But i did'nt!
Kan säga som så att jag rakade min ben sen. Nu har jag stängt in epilatorn i en låda. Låst med nyckel och svalt den..typ. Usch!
Nu ska jag sova medans grabbarna tittar på fotboll och vakna till min sista arbetsdag på 23 dagar. Goodnight!

Snart bär det av!

Endast några få timmar kvar på min näst sista arbetsdag innan jag ska glassa på stranden i tre veckor. Denna dagen har gått sååå sakta och jag antar att morgondagen kommer gå ännu saktare. Jag har inte börjat packa än (!) men ikväll ska jag lägga fram ch verkligen dubbelkolla så vi får med oss allt. Eftersom jag är flygrädd ihjäl börjar ångesten inför flygresan krypa fram så smått. 12 timmar i ett plan, hujedamig!
Hoppas jag är ritkigt trött så jag kan somna. Fast hur skönt är det att sova på ett plan. Kommer aldrig till ro ändå!
Min största rädsla är att jag och Gustav inte kommer sitta bredvid varandra, alltså med gången mellan oss. 
Då dör jag. Då hoppas jag av. 

Monday

Då sitter man hör på jobb igen. Måndag igen men snart fredag. Snart går flyget mot varmare breddgrader. Har glömt att berätta hur duktig jag varit med dess soporna som jag ätit. Okej igår failade jag ihjäl med brunch och gottgott på kvällen. Men på det idag igen. Fyra dagar till klarar jag! OCH jag vet att jagkommer gå upp allt detta igen bla bla. Kommentera inte det ens. Men för att jag ska ha lite bättre självkänsla när jag sätter min fot i sanden i Phuket och visar min bleka, något fläskiga kropp så måste jag göra detta. Jävligt stolt över mig själv att jag klarat det eller ja enda tills igår men jag hoppar på det idag igen. -3kg redan. Fast det är ju antagligen bara väska typiskt nog. 

Helgen har varit hur trevlig som helst. Fredagen spenderades i soffan med Gustav. Lördag slit och stress på jobb men klarade mig genom dagen för att viste att kvällen väntade något bra. Äntligen få träffa mina små hjärtan. Vi avrundade kvällen på kräm som är vad det är. Dansade och det var det vi ville. Hatar alla som säger att dom "hatar" kräm. Men likförbannat sätter dom sina fötter där kommande helg igen. 
Jag gillar kräm. 

Har skrivit en packlista till Thailand. Den är på 1,4 A4 papper. Rimligt?
Lättare att packa till 1 vecka på Mallis istället för 3 veckor på andra sidan jordklotet.